Chec umed cu capsuni

de Tuxedo in Prajituri, 11 Iun 2013 | 9382 vizualizari

 

Am o mare pasiune pentru checurile umede si acest lucru se intampla cand se foloseste iaurt sau smantana in compozitie. Mi-a placut mult reteta asa ca am si cumparat ingredientele si am facut acest delicios chec pe care l-am imbogatit si cu capsuni, care sunt printre fructele mele preferate! Voi puteti sa folositi zmeura, caise, afine, ce va place mai mult!

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt la temperatura camerei
  • 270 gr zahar (maxim 300)/1 cana si jumatate sau 2
  • 3 oua
  • 240 gr iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 gr capsune
  • 375 gr faina (2 1/2 cani)
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu capsuni:

Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat.

In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos.

Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare.

Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul.

Punem si jumatate din cantitatea de faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza apoi ultima parte de faina si restul de lapte.

Taiem capsunele si le presaram cu o lingura de faina intr-un bol apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de chec.

Preincalzim cuptorul la 150ºC (325 F), ungem bine tava de chec cu unt si turnam compozitia pe care o nivelam frumos cu lingura.

Coacem checul aprox. 70 min, lasand focul potrivit.

Cand este rumenit si mijlocul nu mai tremura atunci este gata. Bineinteles ca putem sa il testam cu un tester iar cand acesta va iesi curat, checul este gata copt.

Il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca.

Poate fi pudrat cu putin zahar pudra pe deasupra si apoi servit!

Este cel mai umed si mai delicios chec, persoanelor carora le plac aluaturile umede, acesta este reteta ideala!Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se coace la foc mic spre mediu, maxim 160 grade Celsius! altfel se va coace prea tare pe margini iar mijlocul ramane crud!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (21)

kukibella 1

12.06.2013, 10:37

Sim0na 1

12.06.2013, 15:02

Si eu prefer mai mult checurile umede!

Corinuta 1

12.06.2013, 17:49

foarte fain!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni si frisca